Vânătorii De Case? Da. Există

House Hunters

De ce ai avea nevoie de un vânător de case? Mulți întreabă dacă aceștia chiar există și cu ce se ocupă ei de fapt. Încercăm să aflăm în cele ce urmează.

Conform site-ului www.househunters.ro, Vânătorii De Case este un serviciu de agenție imobiliară orientat către cumpărător. Se adresează în special celor care nu au timp și nu pot astfel să caute și să vizioneze zeci de case sau apartamente până dau de proprietatea dorită, străinilor care doresc să cumpere proprietăți în România dar și tuturor cumpărătorilor care își doresc un serviciu personalizat care chiar funcționează și pentru care aceștia plătesc un comision de cele mai multe ori cu 50% mai mic decât în cazul angajării unei agenții imobiliare tradiționale.

Dar cum funcționează? Este gândit să fie simplu de utilizat pentru oricine. Astfel, în site-ul www.househunters.ro există mai multe modalități de abordare, dar cea mai simplă rămâne rubrica „Contact” sau „Angajează un vânător”; prin completarea formularului respectiv clienții dau detalii despre ce își doresc exact, în ce zone, care ar fi termenul limită etc. Apoi Vânătorii De Case stabilesc un prim contact cu clientul, apoi „pleacă la vânătoare”. În funcție de termenul pe care îl au la dispoziție, vânătoarea se anunță mai ușoară sau mai grea.

Dar, de cele mai multe ori vânătoarea se anunță ca fiind una grea. Deși în baza de date HouseHunters.ro se află în acest moment peste 200 de proprietăți de tot felul, clienții au cereri atât de specifice încât rar se întâmplă ca cererea să se întâlnească imediat cu oferta. „Au fost și cazuri de genul acesta, în care am avut și proprietatea și clientul, oferta fiind prezentată astfel „pe tavă”, tranzacția încheindu-se imediat. Dar asta se întâmplă odată la 6 luni, pentru majoritatea tranzacțiilor fiind nevoie de o vânătoare în toată puterea cuvântului” spun reprezentanții site-ului.

Prezenți deocamdată în București, Vânătorii De Case își doresc să se extindă și în celelalte mari orașe din țară, pentru că serviciul este unul indispensabil pentru anumite categorii de cumpăratori, iar rezultatele obținute vor genera noi și noi clienți. „Deja în București preluăm în portofoliu, în exclusivitate, în jur de 5-6 proprietăți în fiecare săptămână. Am putea prelua mult mai multe dacă am avea colegi și în alte orașe, pentru că cereri sunt și în alte localități, nu numai în București. Am avut o cerere de preluare a unui conac în Buzău, o alta de preluare a unei ferme în Timiș, și asta doar în ultimele zile. Ne bucură faptul că am ajuns atât de cunoscuți, dar, repet, avem nevoie de colegi în toată țara.”

În viitorul apropiat, House Hunters Vânătorii De Case pregătesc o surpriză locuitorilor din București și din orașele în care aceștia vor activa, prin faptul că au dezvoltat o nouă tehnică de marketing. Este posibil să-i vedem pe stradă, îmbrăcați ca de vânătoare, cu binoclu și pantaloni kaki, sau … cine știe?

Recommended For You